De laatste jaren worden er door architecten steeds vaker bijzondere kozijnvormen gebruikt in nieuwbouwwoningen. Steeds vaker wordt door architecten gekozen voor schuine hoeken, trapezevormen, delen van cirkels en grote ronde ramen. Hoe breng je hierin sluitende raamdecoratie aan? Plissé- en DUETTE® shades weten hier wel raad mee!

Wat is nou precies een Plissé- of DUETTE® shade? De gemakkelijkste manier om dit uit te leggen is om het te vergelijken met een waaier. In gesloten vorm is het een compact stapeltje gevouwen, geplisseerde stof, die bij het openen van de waaier wordt gestrekt (uitgewaaierd). Een DUETTE® shade is exact hetzelfde als de Plissé, echter dan dubbelwandig uitgevoerd (duo).

Klik of tap voor een grotere afbeelding

Rond, schuin, hoog in de nok…

Zoals een Chinese waaier in het rond uitvouwt, zo kan ook dit type gordijn in een raam worden uitgevouwen. Er zijn versies van halve of kwart cirkels en ook de openingsrichting varieert afhankelijk van de situatie. Voor een schuine raam kan, binnen grenzen, de hoek ook passend op de maat van het raam worden gemaakt. Voor plekken waar je lastig bij kunt zoals schuine hoeken in de nok van een huis, zijn er slimme oplossingen: denk dan bijvoorbeeld aan een gemotoriseerd gordijn met afstandsbediening.

Top-down en bottom-up versie

Passend bij de gebruikssituatie en het raam is dit type product verkrijgbaar in versies die naar boven of juist naar beneden dichtgaan, (handbediend maar ook elektrisch bedienbaar). Een situatie waarbij dit praktisch kan zijn is bijvoorbeeld een badkamer. In deze situatie kan het voorkomen dat je een deel van het raam voor de lichtinval open wilt laten, zonder dat je het risico wilt lopen op inkijk. Een ‘naar boven’ sluitend gordijn is dan de oplossing.

Voordelen van Plissé en DUETTE® shades:

  • Perfect op maat te maken voor allerhande kozijnvormen
  • In halfronde of heel ronde vorm in verschillende maten beschikbaar
  • Groot aantal verschillende kleuren en dessins
  • Verkrijgbaar in verschillende transparanties
  • Speciale versies voor gebruik in natte ruimtes (badkamer, keuken)
  • Geluid en warmte isolerend
  • Door eigen atelier op maat gemaakt
  • Eigen meet- en montageafdeling