De kinderkamer is een plek waarin uw kind zich prettig wilt voelen. Kleur en dessin hebben daarbij een belangrijke invloed. Raamdecoratie zal bijdragen om de baby of tienerkamer in een mooie harmonie samen te brengen met het interieur. Als de jaren voorbij vliegen is daarmee de kinderkamer regelmatig aan een update toe. Wij geven u een aantal praktische tips voor uw kinderkamer.

1: Creëer met gordijnen een eenvoudige basis in de kinderkamer

Om de re-styling van de kinderkamer binnen een bepaald budget te houden, raden wij u aan om de raamdecoratie neutraal te houden. Een leuke frisse uni kleur kan jaren mee, zelfs tot en met de tienerperiode. Vervang tussentijds een keer het behang op de muur of verf de muur in een andere kleur en er ontstaat weer een leuke nieuwe sfeer. Maak daarbij gebruik van andere accessoires en bed textiel en uw kind kan weer genieten van de ‘nieuwe slaapkamer’.

2: Ga voor kleur in de kinderkamer

Maakt u de keuze om voor kleuren te gaan bij de inrichting van de kinderkamer, dan zijn er met gordijnstoffen vele mogelijkheden. Hoe meer kleur hoe beter. Met talloze prints zoals auto’s, dieren, prinsessen en bloemen, gaat u ‘all-out’ met de inrichting. Dit geeft direct karakter aan de kamer. Hierbij geldt dat een dergelijke inrichting sneller aan vervanging toe zal zijn naarmate uw kind ouder wordt.

3: Zorg met de juiste raamdecoratie voor een goede nachtrust

Een gezellige kamer is super leuk, een goede nachtrust o zo belangrijk! Met gebruik van de juiste raamdecoratie heeft u de mogelijkheden om de lichtinval prettig te regelen. Een in-between stof die gevoerd wordt geeft een speels effect maar heeft de voordelen van een overgordijn. Combineer met verduisterende rolgordijnen voor een optimaal effect en u heeft tevens een zonwering die overdag nuttig kan zijn. Zeker als de allerkleinste in de middags nog een dutje doet, is een dergelijke oplossing ideaal.
Maakt u gebruik van verduisterende overgordijnen dan is het weer leuk om dit met raamdecoratie te combineren. Denk hierbij aan een vouwgordijn, plissé, DUETTE® shades of een leuk rolgordijn.

Bent u op zoek naar ideeën en wilt u daarbij graag advies, bezoek onze showroom en laat u inspireren voor een make-over van de kinderkamer.

Klik of tap voor een grotere afbeelding