De overheid streeft naar raamdecoratie die zo kindvriendelijk en veilig mogelijk is. Door de invoering van nieuwe wetgeving op dit gebied, zijn er nieuwe vormen van bediening ontstaan als alternatief voor het traditionele koordje en kettinkje. In dit artikel hebben we de nieuwste bedieningstechnieken voor u op een rijtje gezet.

3

1: Smartcord bediening

Deze bedieningsvorm bestaat uit een optrekkoord met een constante lengte. Er zijn bij deze oplossing geen lange koorden meer zichtbaar. Smartcord is leverbaar voor het gebruik van DUETTE® shades en plissé gordijnen.


2

2. Stangbediening

Bij dakramen is stangbediening een veel gebruikte optie. Het dakraam kan worden voorzien van Plissé en DUETTE® shades of aluminium jaloezieën. Door middel van een zogenaamde ‘slingerstang’ wordt de raamdecoratie gemakkelijk geopend en gesloten.

4

3. Handgreepbediening

Producten zoals horizontale aluminium jaloezieën, DUETTE® shades en plissé gordijnen, kunnen met een handgreep bediend worden. Hierdoor zijn er geen koordjes of kettinkjes meer nodig.
Een andere optie voor DUETTE® shades is het ‘top-down’ systeem. Bij deze optie kunnen DUETTE® shades óók van boven naar beneden geschoven worden. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld inkijk voorkomen en lichtinval te behouden. Ook hierbij worden DUETTE® shades met een vaste handgreep bediend.

1

4. Elektrische bediening

De mogelijkheid om producten elektrisch te bedienen bestaat al lang. Door de opkomst van ingebouwde oplaadbare accumotoren, is de montage van raamdecoratie met elektrische bediening de afgelopen tijd sterk vereenvoudigd.

Hoe werkt dit? De raamdecoratie is voorzien van een accu, die 1 keer per 4-5 maanden moet worden opgeladen. Dit kan heel simpel door even een stekker in te pluggen. De bediening van de raamdecoratie gebeurt met behulp van een afstandsbediening. Op vrijwel alle zonweringsproducten uit ons assortiment raamdecoratie is deze optie momenteel beschikbaar. Omdat steeds meer consumenten hier de voorkeur aan geven, is de aanschaf van raamdecoratie met elektrische accubediening een stuk betaalbaarder geworden!
Daarnaast zijn de diverse elektro en accu motoren voorzien van ‘slimme technologie’. Dit betekent dat deze producten makkelijk kunnen worden bediend via uw smartphone of tablet.

Meer weten over bedieningscomfort?

Wilt u meer weten over de bedieningsmogelijkheden van raamdecoratie? Neem dan contact met ons op of breng een bezoekje aan onze uitgebreide showroom in Leende. We laten u hier graag de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van raamdecoratie en bedieningscomfort.