Gordijnen geven veel sfeer in huis! Met ruim 500 showbanen van gordijnstoffen vindt u bij SE-Raamdecoratie vast en zeker de gordijnen die passen bij de door u gewenste beleving. Dat geldt ook voor de grote variatie aan binnenzonwering producten die wij bieden. Bij de ontwikkeling van producten is er gelukkig steeds meer aandacht voor de kindveiligheid en het bedieningscomfort. Dat is prettig, want dit geeft een onbezorgd en veilig gevoel.

Voor wat betreft de veiligheid van gordijnstoffen kunt u kiezen uit verschillende collecties met brandwerende stoffen, die bovendien ook nog verduisterend werken. Het is een veilig idee dat u hierop kunt rekenen als iedereen ligt te slapen. Bij de keuze voor dergelijke materialen bent u wel beperkter in het aantal dessins en kleuren waarover u kunt beschikken. Gelukkig blijft er nog heel wat over om uit te kiezen!

Nieuwe veiligheidswetgeving

In het verleden werd er vaak te weinig aandacht besteed aan de bediening van gordijnen en binnenzonweringsproducten (rolgordijnen, jaloezieën, etc.). Door een wijziging in de Europese wetgeving is in 2014 bepaald dat er bij de bediening geen gebruik meer mag worden gemaakt van lange loshangende kettingen en koorden. Hiervoor bestaan inmiddels innovatieve oplossingen zoals ‘Smartcord’ en het ‘LiteRise’ systeem. Bij dit laatste systeem gebeurt de bediening door middel van een onderlat. Dit is niet alleen een veilige manier van bediening maar tevens ook comfortabel.

Klik of tap voor een grotere afbeelding

Van afstandsbediening naar een “slimme omgeving “

Andere betaalbare nieuwe bedieningsvormen die hun intrede hebben gedaan zijn de gemotoriseerde systemen. Daarbij kunt u denken aan accumotoren die periodiek even moeten worden opgeladen, met daarbij een afstandsbediening. Erg fraai is ook de mogelijkheid om aan de motor een compact zonnepaneel te verbinden. Hierdoor behoort opladen tot het verleden en staat het product continu stand-by voor gebruik.
De bediening van uw product gebeurt via de afstandsbediening, maar kan natuurlijk ook gekoppeld worden via een app naar uw smartphone. Combinaties met andere producten in huis (denk aan CV, rolluiken en verlichting) verhogen uw gebruikscomfort en vinden zo de weg naar een slimme omgeving in huis.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor de meest veilige raamdecoratie en alle plussen en minnen? Neem dan contact met ons op. Een van onze medewerkers wil u graag informeren en de verschillende mogelijkheden en systemen laten zien.