Home Ophangsystemen Wave Wave-plooi nieuwe trend en vervanger van traditionele vlinderplooi

Wave-plooi nieuwe trend en vervanger van traditionele vlinderplooi

Wanneer u bezig bent met de aanpassing van uw interieur is het goed om kennis te nemen van de laatste nieuwe trends. Voor gordijnen en in-betweens is het ‘Wave systeem’ een echter aanrader! De Wave-plooi is onlangs geïntroduceerd op de grote interieurbeurzen en wordt gezien als vervanger van de traditionele vlinderpooi. In dit artikel leggen we graag uit wat dit inhoud en hoe u hiermee uw voordeel kunt doen.

Een trend op het gebied van raamdecoratie is het Wave-systeem. Zoals de naam doet vermoeden worden gordijnen en in-betweens opgehangen met behulp van een wave-plooi. Dankzij deze nieuwe plooi en het ophangsysteem valt de stof vloeiend golvend in een forse plooi naar beneden. Zowel in gesloten als geopende stand blijft de plooivorm mooi zichtbaar, waardoor uw gordijn een strak en modern uiterlijk krijgt. Wanneer u naar onze showroom komt laten wij u graag zien en voelen hoe dit overkomt.


Bestaande of nieuwe rails?
In veel gevallen is het mogelijk om uw bestaande rails te blijven gebruiken voor de ‘wave-runner’. De wave-runner is een draaibaar mechanisme dat in de gordijnrails wordt geschoven en waaraan de gordijnen komen te hangen. De runners zijn met behulp van een koordje onderling met elkaar verbonden. De meest gebruikte afstanden voor de plooien (afstand tussen de runners) zijn 6 en 8 cm.

Wave in combinatie met decoratieve rails
Op het gebied van rails-systemen is er de laatste jaren veel toegevoegd aan het assortiment. Naast de traditionele witte en metalen rails-systemen zijn er nu ook varianten verkrijgbaar met ronde, ovale en vierkante rails. Voor de meeste rails geldt dat deze uitgevoerd kunnen worden met een wave-systeem. De design rails zijn over het algemeen uitgevoerd in roestvrij staal en inmiddels heel betaalbaar.