Home Gordijnen en Vitrages Gordijnen Warmte isolerend en Geluid dempend. Dit kun je allemaal doen!

Warmte isolerend en Geluid dempend. Dit kun je allemaal doen!

Een woonruimte die kil aanvoelt en hol klinkt, terwijl de meubels er allemaal instaan. Hieronder volgen een aantal voorbeelden en tips hoe je sfeervol en praktisch je woonruimte kunt aankleden.

In veel woningen wordt tegenwoordig met harde materialen de afwerking  verzorgd. Harde vloeren en stucwerk op de muren laten geluiden terugkaatsen en geven een “holle” klank in huis. In appartementen of geschakelde woningen kan dit zelfs heel vervelend voor de buren klinken. Er zijn diverse oplossingen om dit probleem te verhelpen.

Gebruik van gordijnen en inbetweens.

Het effect van geplooide raamdecoratie zoals gordijnen en inbetweens hebben een sterk reducerend effect op die vervelende klankkast in huis. Geluiden worden door het geplooide gordijn geabsorbeerd waarbij geldt dat hoe dikker de stof is, hoe meer effect dit heeft op het geluid. Voeren van gordijnen heeft daarbij een versterkende rol. De gordijnen kunnen op verschillende manieren geconfectioneerd worden. Zowel met een enkele als met een vlinderplooi. Tegenwoordig is de “wave” de laatste nieuwe trend op het gebied van plooien.

Raamdecoratie in combinatie met uw inrichting.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende raamdecoraties zoals rol-  en vouwgordijnen, paneelgordijnen, jaloezieën , plissé en Duette® gordijnen. Het gebruik van textiel in deze producten draagt  bij aan een betere akoestiek. Vaak is dit echter nog niet voldoende. Combineer daarom eens met een mooi vloerkleed of met showbanen aan de wand Dit geeft een warm gevoel in uw woonruimte en ja, het klinkt allemaal een stuk vriendelijker.

 

Wat doet wandbekleding met geluiddemping ?

Naast de bovengenoemde raambekleding en vloerbedekking zijn er ook tal van andere mogelijkheden te noemen om geluiddemping te realiseren. Denk daarbij aan akoestische wandbekleding. Ook het aanbrengen van schuimrubber reliëf vormen onder tafels en stoelen zijn kleine verbeter punten.

Extra pluspunt van raamdecoratie: isolerend vermogen.

Naast alle decoratieve producten die worden aangebracht in uw woning, hebben deze vaak ook de eigenschap om als warmte isolatie te dienen. Een rolgordijn dat voor een groot raam hangt houdt de warmte extra lang vast. Ook als de gordijnen ‘s avonds dicht gaan blijft uw woonruimte lekker behaaglijk en kan de verwarming alvast een stand lager. Dit is extra prettig voor uw energie rekening.