Home Gordijnen en Vitrages Gebruik van de nieuwe vitrages is allesbehalve saai!

Gebruik van de nieuwe vitrages is allesbehalve saai!

Wanneer u denkt dat vitrage gelijk staat aan wit en doorzichtig, moet u dringend een bezoekje aan onze showroom brengen! Daarmee zeggen we niet dat traditioneel witte vitrages niet mooi kunnen zijn, het tegendeel is waar. Het verschil zit hem bij ‘glasgordijnen’ in de details: de dikte van het materiaal, de doorschijnendheid, soepelheid en structuur, weeftechniek, etc.

Een vitrage heeft niet alleen een decoratieve functie in uw interieur. Het bepaalt ook wat u buiten kunt zien en wat voorbijgangers overdag en ’s avonds van u kunnen zien. Bij ‘zichtdichte’ vitrage kijkt u wel naar buiten, maar kan men niet naar binnen kijken. Daarin is dus heel veel mogelijk, waarover onze medewerkers u graag informeren. Zij kunnen u ook alles vertellen over de wasbaarheid van de verschillende materialen en toepassingen.

Combinatie overgordijnen-vitrage
Vitrage wordt veel in combinatie met overgordijnen gebruikt. Tegenwoordig wordt vitrage ook apart in het interieur toegepast, zonder andere overgordijnen of in combinatie met binnenzonwering. Het is mogelijk om gebruik te maken van smalle stroken/banen aan de zijkant, of het hele raam hiervan te voorzien.

Stoffen, kleuren, motieven en dessins
Vroeger was vitrage per definitie wit: anno nu is er een enorme keuze in kleuren, dessins en weeftechnieken. Bij de zogenaamde ‘uni-kleuren’ vitrage heeft de stof een frisse, lichte kleur. Zo kunt u spelen met uw interieur en accenten aanbrengen.

Ophangsystemen
Net als bij de keuze van stoffen is er ook een variëteit aan ophangsystemen beschikbaar. Dat kan onopvallend zijn, waarbij de rails of roede min of weer wegvalt. Tot systemen waarbij het ophangmechanisme een stijlvolle of decoratieve rol in uw interieur speelt. Met de combinatie van gordijnen, vitrages, in-betweens en ophangsystemen kunt u dus precies de sfeer in uw huis creëren die bij u past.