Home Vloeren en Tapijten Vinyl Vinyl vloeren kunnen tegenwoordig net zoveel hebben als andere vloeren

Vinyl vloeren kunnen tegenwoordig net zoveel hebben als andere vloeren

Niet de totale dikte, maar de dikte van de toplaag is bij vinyl bepalend voor de kwaliteit en duurzaamheid. Een harde toplaag zorg ervoor dat u vele jaren plezier beleeft aan uw vloer, zelfs als deze intensief of in ‘natte’ ruimtes gebruikt wordt. De dikte van de toplaag varieert -net als bij PVC vloeren en Laminaat vloeren- tussen de 0,2 en 0,4 millimeter. Hoe dikker de toplaag… afin, het principe is simpel.

De totale dikte van het vinyl is wel bepalend voor de veerkracht van de vloer. Daarbij is het belangrijk dat de ondergrond goed geëgaliseerd is. Dit een secuur werk waarvoor u graag een vakman inschakelt. Op een goede ondergrond is vinyl los of verlijmd te gebruiken. Door de breedte van 4 meter is het over het algemeen geen probleem om de vloer ongelijmd tot aan de randen sluitend te leggen. Dat is handig bij vervanging of verhuizing, want het verwijderen van verlijmde vloer is een tijdrovende en vervelende klus.

Ook de keuze in uitvoeringen is bij vinyl geweldig. Naast de verschillende diktes en kwaliteiten toplaag is er keuze in motieven, kleuren, relief en uitvoering:
– Houtstructuren, fijn/grot, met of zonder planknaden, etc.
– Steen, marmer, beton, natuursteen, etc.
– Fantasie dessins, gestreept, geblokt, gestippeld, etc.

Een belangrijk voordeel van Vinyl is het prijsniveau. Over het algemeen kost een vinylvloer een stuk minder dan bijvoorbeeld een PVC vloer of alternatieven. Bij SE-Raamdecoratie kunt u kiezen uit voornamelijk Nederlandse kwaliteitsproducten, zoals o.a. het bekende Forbo. Kom een kijkje nemen bij onze nieuwe collecties imitatie natuurproducten, die bijna niet meer van ‘echt’ te onderscheiden zijn.

Voordelen van vinyl vloeren:

– Goed betaalbaar in vergelijking met alternatieven
– Gemakkelijk te leggen op een geëgaliseerde ondergrond
– Slijtvast, afhankelijk van de dikte van de toplaag
– Keuze uit veel motieven met imitaties van natuurlijke producten
– Door reliëf in de bovenlaag kun je de structuur ook ‘voelen’
– Krimpt niet en zet ook niet uit!
– Een hygiënische, stofvrije oplossing voor huis of bedrijf
– Gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek
– Geschikt voor mensen met een allergie stof /de huisstofmijt