Home Homepage PVC of laminaat vloer?

PVC of laminaat vloer?

Een prachtige houtlook op uw vloer? Dat bereikt u met laminaat of PVC. In verschillende opzichten lijken deze twee vloeren erg op elkaar. Beide materialen zijn makkelijk te stofzuigen en dweilen. Ook zijn laminaat en PVC beschikbaar in klikvorm. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen deze producten. Hieronder vindt u de belangrijkste op een rij:

Waterbestendigheid:
Laminaat is tot op zeker hoogte waterbestendig, maar plassen water en langdurige blootstelling aan vocht kunnen ervoor zorgen dat laminaat gaat bobbelen. PVC kan veel beter tegen vocht en is water- en slipbestendig. Die eigenschappen maken PVC perfect voor ruimtes met een verhoogd risico op uitglijden, zoals de badkamer of keuken.

Geluidsisolatie:
Een PVC-vloer absorbeert meer geluid dan een vloer van laminaat. Laminaat wordt daarom vaak gelegd op de begane grond. Voor appartementen of etagewoningen met onderburen is laminaat minder geschikt. Daar zorgt een PVC-vloer voor een perfecte akoestiek, dankzij een geluidsabsorberende basis. Het geluid wordt door PVC gereduceerd tot een aangenaam niveau.

Vloerverwarming:
PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Het product krimpt niet en zet niet uit. Helaas geldt dat niet voor laminaat. Dit materiaal valt direct af als u een verwarmde vloer wilt.

Prijs:
PVC is dus beter bestand tegen water en absorbeert meer geluid dan laminaat. Daarnaast is PVC geschikt voor vloerverwarming. Dat merk je ook aan de prijs. Laminaat is over het algemeen goedkoper dan PVC.

Keuzestress?
Kiezen tussen laminaat en PVC kan lastig zijn. Weet u nog niet precies welk materiaal u wilt? Kom dan langs in één van onze filialen. Wij geven een vrijblijvend advies en handige tips om uw vloer veilig en mooi te houden.