Home Gordijnen en Vitrages Gordijnen Praktisch en sfeervol: Gordijntips voor de kinderkamer

Praktisch en sfeervol: Gordijntips voor de kinderkamer

Praktisch en sfeervol: Gordijntips voor de kinderkamer

De kinderkamer is een plek waarin uw kind zich prettig wilt voelen. Kleur en dessin hebben daarbij een belangrijke invloed. Raamdecoratie zal bijdragen om de baby of tienerkamer in een mooie harmonie samen te brengen met het interieur. Als de jaren voorbij vliegen is daarmee de kinderkamer regelmatig aan een update toe. Wij geven u een aantal praktische tips voor uw kinderkamer.

  1. Creëer met gordijnen een eenvoudige basis in de kinderkamer.
    Om de restyling van de kinderkamer binnen een bepaald budget te houden, raden wij u aan om de raamdecoratie neutraal te houden. Een leuke frisse uni kleur kan jaren mee, zelfs tot en met de tienerperiode. Vervang tussentijds een keer het behang op de muur of verf met een andere kleur en er ontstaat weer een leuke nieuwe sfeer. Maak daarbij gebruik van andere accessoires en bed textiel en uw kind kan weer genieten van de “nieuwe slaapkamer”.
  2. Ga voor kleur in de kinderkamer. 
    Maakt u de keuze om voor kleuren te gaan bij de inrichting van de kinderkamer, dan zijn er met gordijnstoffen vele mogelijkheden. Hoe meer kleur hoe beter. Met talloze prints zoals auto’s, dieren, prinsessen en bloemen, gaat u all-out met de inrichting. Dit geeft direct karakter aan de kamer. Leuke bijpassende accessoires zoals een bedsprei en sierkussens zijn te maken van dezelfde stoffen in bv een andere kleur. Hierbij geldt dat een dergelijke inrichting sneller aan vervanging toe zal zijn naarmate uw kind ouder wordt.
  3. Zorg met de juiste raamdecoratie voor een goede nachtrust.
    Een gezellige kamer is super leuk, een goede nachtrust o zo belangrijk! Met gebruik van de juiste raamdecoratie heeft u de mogelijkheden om de lichtinval prettig te regelen. Een in-between stof die gevoerd wordt geeft een speels effect met de werking van een overgordijn. Combineer met verduisterende rolgordijnen voor een optimaal effect, en u heeft tevens een zonwering die overdag nuttig kan zijn. Zeker als de allerkleinste s’ middags nog een dutje doet, is een dergelijke oplossing ideaal.

Bent u op zoek naar ideeën en wilt u daarbij dat hulp gebruiken, bezoek onze showroom en laat u inspireren voor een make-over van de kinderkamer.