Home Homepage Plissé en Duette® gordijnen breed inzetbaar voor speciale ramen

Plissé en Duette® gordijnen breed inzetbaar voor speciale ramen

De laatste jaren worden er door architecten steeds vaker bijzondere kozijnvormen gebruikt in nieuwbouwwoningen. Het traditionele ‘ronde raam’ is van alle tijden, maar steeds vaker wordt er bij kozijnen gebruik gemaakt van schuine hoeken, trapezevormen, delen van cirkels en grote ronde ramen. Hoe breng je hierin sluitende raamdecoratie aan? Plissé- en Duette® gordijnen weten hier wel raad mee!

Wat is nou precies een Plissé- of Duette® gordijn? De gemakkelijkste manier om dit uit te leggen is om het te vergelijken met een waaier. In gesloten vorm is het een stapeltje gevouwen stof, die bij het openen van de waaier wordt gestrekt (uitgewaaierd). Zo is het ook met dit type gordijnen: de Plissé is in gesloten vorm zeer compact als een stapeltje gevouwen stof (geplisseerd). Bij het uitvouwen blijkt de totale omvang en wordt een groter oppervlakte bedekt. Een Duette® gordijn is exact hetzelfde als de Plissé, echter dan dubbelwandig uitgevoerd (duo).

Rond, schuin, hoog in de nok…
Zoals een Chinese waaier in het rond uitvouwt, zo kan ook dit type gordijn in een raam worden uitgevouwen. Er zijn versies van halve of kwart cirkels en ook de openingsrichting varieert afhankelijk van de situatie. Voor schuine ramen zijn er verschillende versies en (standaard)maten. Binnen grenzen kan de hoek ook passend op de maat van het raam worden gemaakt. Voor plekken waar je lastig bij kunt zoals schuine hoeken in de nok van een huis, zijn er slimme oplossingen: denk dan bijvoorbeeld aan een gemotoriseerd gordijn met afstandsbediening.

Top-down en bottom-up versie
Passend bij de gebruikssituatie en het raam is dit type product verkrijgbaar in versies die naar boven of juist naar beneden dichtgaan. Een situatie waarbij dit praktisch kan zijn is bijvoorbeeld een badkamer. In deze situatie kan het voorkomen dat je een deel van het raam voor de lichtinval open wilt laten, zonder dat je het risico wilt lopen op inkijk. Een ‘naar boven’ sluitend gordijn is dan de oplossing.

Voordelen van Plissé en Duette® gordijnen:

– Perfect op maat te maken voor allerhande kozijnvormen
– In halfronde of heelronde vorm in verschillende standaardmaten beschikbaar
– Groot aantal verschillende kleuren en dessins
– Verkrijgbaar in verschillende transparantheden
– Wasbaar product (volgens gebruiksinstructie)
– Speciale versies voor gebruik in natte ruimtes (badkamer, keuken)
– Vochtbestendig, het kan wat hebben
– Door eigen atelier op maat gemaakt
– Eigen meet- en montageafdeling