Home Binnenzonwering Jaloezieën (horizontaal) Met een jaloezie kunt u spelen met lichtinval en sfeer

Met een jaloezie kunt u spelen met lichtinval en sfeer

Een mooi product om sfeer in huis te creëren is de horizontale jaloezie. Deze vorm van raamdecoratie is probleemloos in ramen en deuren te monteren, zonder dat u hierbij tegen praktische beperkingen aanloopt.

Naast materiaalkeuze is de maatvoering één van de eerste dingen waar u tegenaan loopt: kiest u voor 16, 25, 50 of zelfs 70 mm? Op dit moment zijn de grotere maten in trek. Dit is omdat bij grote lamellen de lichtinval in mooie, grote streken sfeervol uw woning binnenkomt.

Hout is Hot
Voorzien van een ladderband (een textiele afdekking) geeft deze lamel een ‘natuurlijke’ en stoere uitstraling aan uw woning. Deze combinatie komt authentiek over en heeft een persoonlijke uitstraling, die als erg prettig ervaren wordt.

Aluminium
De aluminium jaloezie wordt veel toegepast in een dichte uitvoering. Er is ook een geperforeerde variant, die voor een mooie subtiele lichtinval in een ruimte zorgt.

PVC lamellen
Net als bij de aluminium jaloezie, zijn er PVC lamellen die zacht lichtdoorlatend zijn. Door de lamellen te tuimelen kun je heel speels omgaan met licht en donker.

Kleurlamellen (multi color)
Het gebruik van kunststof kleurlamellen is een optie om kleuraccenten te geven en mooie combinaties te maken. Dit past bij een designinterieur en bedrijven passen dit toe om hun huisstijlkleuren te tonen en een bepaalde sfeer uit te dragen. In de 25 mm lamellen bestaat er de zogenaamde ‘Megaview’ uitvoering, waarbij twee lamellen in open toestand op elkaar komen te liggen. Hierdoor ontstaat er een grotere opening, wat meer zicht geeft.

Top-down en Privacy blinds
Andere opties zijn de top-down uitvoering, waarbij de jaloezieën van beneden naar boven ‘dichtgaan’. Dit is handig als u last heeft van ‘inkijk’ en toch lichtinval wilt blijven houden. Privacy blinds zijn lamellen met geperforeerde gaatjes waar het koord doorheen gaat. Als de jaloezie gesloten is, is het koord onzichtbaar in de jaloezie weggewerkt.

Voor comfort en bedieningsgemak zijn al deze producten ook verkrijgbaar met een motor en afstandsbediening. Onze medewerkers vertellen u graag alles over de mogelijkheden van jaloezieën en denken graag met u mee. Het is slim om bij een bezoek aan onze showroom foto’s mee te nemen van uw huis.