Home Gordijnen en Vitrages Linnen gordijnen.

Linnen gordijnen.

In het Daglicht gezet: Linnen gordijnen. Gordijnen gemaakt van 100% natuurlijke vezels hebben speciale eigenschappen. Hieronder zetten we de  belangrijkste kenmerken van LINNEN voor u op een rij.

Linnen gordijnen zijn gemaakt van de vlasplant, deze textielplant doet het goed in het Nederlandse koele en vochtige klimaat. De vezels uit de stengel zijn ca 80-100 cm lang en worden na enige bewerking geschikt gemaakt om garen uit te spinnen. Vervolgens worden deze linnen garens gebruikt om textiel te weven. Dit bijzondere en bewerkelijke proces maakt een linnen doek kostbaarder en geeft een natuurlijk karakter.

Linnen gordijnen zijn sterk, de linnen garens zijn gemaakt uit de sterke vlasvezel en dit maakt linnen tot wel 3 keer sterker dan katoenen vezels. Linnen gordijnen zijn erg slijtvast en scheurvast, het is echt een oersterk stoer gordijn.

Linnen is een lichtgewicht, de stof heeft een open geweven structuur en laat heerlijk lucht en licht door. Let maar eens op hoe mooi zonlicht door een linnen gordijn kan schijnen. Extra voordeel van linnen gordijnen is dat ze mooi en soepel vallen.

Creatief met linnen gordijnen. Veel linnen gordijnen zijn in uni kleuren beschikbaar. Er zijn echter ook mooi grafische dessins mogelijk of juist natuurlijke bloemmotieven. Je kunt vele kanten op naar zowel modern strak interieur als een landelijk interieur.

Het multifunctionele van linnen gordijnen geeft vele mogelijkheden. Naast geplooide gordijnen voor uw ramen zijn linnen stoffen prima in te zetten voor vouwgordijnen en zelfs paneelgordijnen. Uw persoonlijke wensen zetten we graag met u op een rijtje en geven daarbij een op maat advies.

Laat u inspireren over linnen gordijnen in een van onze winkels.