Home Homepage Hoe zorgt u voor optimale veiligheid op de kinderkamer?

Hoe zorgt u voor optimale veiligheid op de kinderkamer?

Gordijnen geven veel sfeer aan een kinderkamer! Met ruim 600 showbanen gordijnstoffen vindt u bij SE-Raamdecoratie vast en zeker de kindergordijnstoffen die passen bij de door u gewenste beleving. Dat geldt ook voor de enorme variëteit aan binnenzonwering producten die wij bieden. Bij de ontwikkeling van producten is er gelukkig steeds meer aandacht voor de kindveiligheid. Dat is prettig, want u wilt ze met een gerust hart alleen op hun kamer laten.

Voor wat betreft de veiligheid van gordijnstoffen kunt u kiezen uit verschillende collecties met brandwerende stoffen, die bovendien ook nog verduisterend werken. Het is een veilig idee dat u hierop kunt rekenen als iedereen ligt te slapen. Bij de keuze voor dergelijke materialen bent u wel beperkter in het aantal dessins en kleuren waarover u kunt beschikken. Gelukkig blijft er nog heel wat over om uit te kiezen!

Nieuwe veiligheidswetgeving
In het verleden werd er vaak te weinig aandacht besteed aan de bediening van gordijnen en binnenzonweringsproducten (rolgordijnen, jaloezieën, etc.). Door een wijziging in de Europese wetgeving is in 2014 bepaald dat er bij de bediening geen gebruik meer mag worden gemaakt van lange loshangende kettingen en koorden. Hiervoor bestaan inmiddels innovatieve oplossingen zoals ‘Smartcord’ en het ‘LiteRise’ systeem. Bij dit laatste systeem gebeurt de bediening door middel van een onderlat.

Met afstandsbediening
Andere betaalbare nieuwe bedieningsvormen die hun intrede hebben gedaan zijn de gemotoriseerde systemen. Daarbij kunt u denken aan accumotoren die periodiek (halfjaarlijks) even moeten worden opgeladen, met daarbij een afstandsbediening. Erg fraai is ook de mogelijkheid om aan de motor een compacte zonnepaneel te verbinden. Hierdoor behoort opladen tot het verleden en staat het product continu stand-by voor gebruik.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor de meest veilige raamdecoratie van uw kinderkamer en alle plussen en minnen? Neem dan contact met ons op. Een van onze medewerkers wil u en uw kinderen graag informeren, en de verschillende mogelijkheden en systemen laten zien.