Home Gordijnen en Vitrages Gordijnen Trevira verduisterende gordijnstoffen zorgen dat het écht donker wordt

Trevira verduisterende gordijnstoffen zorgen dat het écht donker wordt

Als een woon- of slaapkamer echt goed donker moet worden gemaakt, zijn gordijnen met trivera garens een uitkomst. Er zijn veel stoffen die pretenderen het licht buiten te houden, maar deze nieuwe stoffen zijn wat verduistering betreft onverslagen. De gordijnstoffen zijn geweven, voorzien van een verduisterende achterkant of bevatten ingeweven garens in het doek. Door de eigenschappen van de garens hoeven de gordijnen niet gevoerd te worden.

Het principe achter deze verduisteringsstoffen is dat er bij het weven een zwarte inslagdraad wordt gebruikt. Die draad zorgt ervoor dat het licht er niet doorheen schijnt. Dit type gordijnstof is momenteel al in heel veel kleuren en met diverse dessins verkrijgbaar. De trevira garens zijn bovendien extra soepel zodat het gordijn altijd mooi in de plooi valt, dit is echt iets om te voelen.

Een ander voordeel van verduisterende gordijnen is de zonwerende en isolerende werking op uw woning. Hierdoor blijven de ruimtes in zomer en winter op een behaaglijke temperatuur en bespaart u bovendien ook nog op de energiekosten. Omdat er ook varianten zijn met speciale brandvertragende werking, is dit type product bijzonder geschikt voor projecten. Overal waar men moet voldoen aan (brand)voorschriften en veiligheid voorop staat, komen deze gordijnen goed van pas. Denk aan instellingen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, etc. Neem voor specifieke vragen contact met ons op.

Voordelen van trevira gordijnstoffen:

– Verduisterend, houdt alle licht buiten
– Isolerende en zonwerende werking
– Soepel vallende stoffen
– Verschillende kleuren en dessins
– Voering is niet meer nodig!
– Speciale brandvertragende versies beschikbaar
– Geschikt voor particulieren en projecten
– Door eigen atelier op maat gemaakt
– Keuze uit verschillende plooien