Home Homepage Geverfd-geweven tapijt is kleurechter dan later-gekleurd tapijt

Geverfd-geweven tapijt is kleurechter dan later-gekleurd tapijt

Voor een logeerkamer maakt het waarschijnlijk niet zoveel uit dat u voor een ‘op kleur gemaakt’ tapijt kiest. In een huiskamer of andere plek waar intensief geleefd wordt, is dit wel een factor waar u rekening mee kunt houden. Tapijt dat van gekleurde garens is geweven, is door-en-door gekleurd en daardoor beter bestand tegen licht en intensief gebruik.

Het verschil in kwaliteit bij een tapijt is niet altijd direct goed te zien, de meeste soorten zien er in de winkel goed uit. Kwaliteitsverschil is pas merkbaar na verloop van tijd. Zo zal tapijt dat is geweven van gekleurde garens veel langer mooi blijven dan neutraal basistapijt dat later slechts oppervlakkig op kleur is gemaakt. Een ander belangrijk verschilt in kwaliteit is het materiaal van de garens:

– De goedkopere soorten zijn van polypropyleen (PP). Dit is een kwaliteitsniveau dat wij bij voorkeur niet adviseren.
– Veel beter zijn tapijten met polyamides (PA) garens, zoals nylon. Deze garens hebben een veel groter herstellend vermogen. Dat merk je op de plek waar een stoel- of tafelpoot heeft gestaan, het tapijt is veerkrachtig en komt weer gewoon omhoog.

Over het algemeen kiezen consumenten niet specifiek voor een fabrikant of merk, maar voor een uitvoering die hen aanspreekt. Met goede voorlichting is dit geen probleem en er komt nog steeds meer keuze in tapijt beschikbaar. Blijft staan dat tapijt veel voordelen heeft:

  1. Het voelt vaak letterlijk en figuurlijk warm aan, heeft een warme uitstraling. Door bovendien gebruik te maken van extra ondertapijt neemt het comfort nog meer toe.
  2. Het is gemakkelijk in een woning en op een trap aan te brengen.
  3. Het is verkrijgbaar op verschillende breedtes.
  4. De opkomst van tapijttegels heeft ook veel voordelen, zo is dit gemakkelijk in huurwoningen waar geen vaste vloer aangebracht mag worden.
  5. Ook in situaties met intensief gebruik en waar veel gemorst wordt zijn tapijttegels handig: gewoon een kwestie van ’tegel vervangen’ en het probleem is opgelost.

Wilt u nog meer informatie en tips waar u bij de keuze voor een tapijt op kunt letten? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms. Als u weet waar u op moet letten kunt u het verschil in kwaliteiten zien. Onze medewerkers vertellen u hier graag alles over.