Home Homepage Geef meubels een tweede leven en update uw interieur

Geef meubels een tweede leven en update uw interieur

Dat er veel kwaliteitsverschil zit in meubelen kunt u terugzien aan banken en stoelen. Een solide meubel kan heel wat hebben en verdient het om van een nieuw stofje te worden voorzien! Of u nu kiest voor modern of voor klassiek: u geniet van uw leef- of werkomgeving en kunt er weer jarenlang tegenaan.

Naast mooie, duurzame meubelstoffen hebben we ook speciale collecties die als meubelstof en ook als overgordijn kunnen worden gebruikt. Zo is uw interieur optimaal afgestemd op uw persoonlijke smaak. Wilt u een stof met bijvoorbeeld een velours uitstraling, of iets met gekleurde bloemen? Geen probleem, de keuze in materialen, stoffen, diktes, kleuren en dessins is bij ons enorm.

4 Tips voor bekleding en stoffen
De keuze is dus enorm, maar hoe kiest u nu de beste meubelstof voor uw meubel? Los van uw persoonlijke smaak zijn er een aantal factoren die wij u ter overweging meegeven en die van invloed zijn op de levensduur van uw nieuwe bekleding:

  1. Bepaal de mate van gebruik
   Het maakt veel verschil of u huisdieren heeft, kleine kinderen of een eenpersoonshuishouden. Daarnaast zijn er factoren als lichtinval en de intensiteit van het gebruik. Zo zal er bij donkere kleuren over het algemeen veel sneller verkleuring optreden dan bij lichte kleuren.
  2. Kies de juiste kwaliteit van de stof
   De sterkte van de stoffen wordt uit gedrukt in een gebruiksklasse. Voor ieder gebruik is er een optimale gebruiksklasse beschikbaar: decoratief gebruik, licht woongebruik, normaal woongebruik, intensief woongebruik, intensief woongebruik + werken (= extra sterk).
  3. Goede reiniging en onderhoud
   Op meubelstoffen zie je stof niet zo goed, terwijl dat er toch is. Stofzuig daarom de meubels wekelijks met een kleine opzetstuk. Neem de stof regelmatig met een klam-vochtige doek af. Laat vlekken nooit op de stof inwerken maar reinig ze altijd meteen door opdeppen met lauw water. Raadpleeg voor het verwijderen van kleine en grote vlekken de leverancier van de stof.
  4. Kwaliteit en wijze van stoffering
   Vakmanschap is meesterschap: bij een goede vakman wordt de bekleding vakkundig aangebracht en heeft u hier de hele levensduur van de stof geen omkijken meer naar.