Home Binnenzonwering Dakraam Meer bedieningscomfort bij raamdecoratie

Meer bedieningscomfort bij raamdecoratie

De overheid streeft naar raamdecoratie die zo kindvriendelijk en veilig mogelijk is. Door de invoering van nieuwe wetgeving op dit gebied, zijn er nieuwe vormen van bediening ontstaan als alternatief voor het traditionele koordje en kettinkje. In dit artikel hebben we de nieuwste bedieningstechnieken voor u op een rijtje gezet:

31. Smartcord bediening
Deze bedieningsvorm bestaat uit een intrekbaar koord met een constante lengte. Er zijn bij deze oplossing geen lange koorden meer zichtbaar. Smartcord is leverbaar voor het gebruik van Duette® en plissé gordijnen.

 

2. Stangbediening2
Bij dakramen is stangbediening een veel gebruikte optie. Het dakraam kan worden voorzien van Duette® en plissé gordijnen of aluminium jaloezieën. Door middel van een zogenaamde ‘slingerstang’ wordt de raamdecoratie gemakkelijk geopend en gesloten.

 

3. Handgreepbediening4
Producten zoals horizontale aluminium jaloezieën, Duette® en plissé gordijnen, kunnen met een handgreep bediend worden. Hierdoor zijn er geen koordjes of kettinkjes meer nodig.
De laatste ontwikkeling bij Duette® is de ‘top-down’ optie. Bij deze optie kan de Duette® óók van boven naar beneden geschoven worden. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld inkijk of hinderlijke lichtinval te voorkomen. Ook hierbij wordt de Duette® met een vaste handgreep bediend.

4. Electrische bediening1
De mogelijkheid om producten elektrisch te bedienen bestaat al lang. Door de opkomst van ingebouwde oplaadbare accumotoren, is de montage van raamdecoratie met elektrische bediening de afgelopen tijd sterk vereenvoudigd.

Hoe werkt dit? De raamdecoratie is voorzien van een accu, die 1 keer per 4-5 maanden moet worden opgeladen. Dit kan heel simpel door even een stekker in te pluggen. De bediening van de raamdecoratie gebeurt met behulp van een afstandsbediening. Op vrijwel alle zonweringsproducten uit ons assortiment raamdecoratie is deze optie momenteel al beschikbaar. Omdat steeds meer consumenten hier de voorkeur aan geven, is de aanschaf van raamdecoratie met elektrische accubediening een stuk betaalbaarder geworden!

Meer weten over bedieningscomfort?
Wilt u meer weten over de bedieningsmogelijkheden van raamdecoratie? Neem dan contact met ons op of breng een bezoekje aan onze uitgebreide showroom in Leende. We laten u hier graag de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van raamdecoratie en bedieningscomfort.